dissabte, 14 de febrer de 2015

L'ecosistema i l'ecologia

Estem ja en les darreres sessions amb els alumnes de 3r, aquestes les hem orientat a introduir i a treballar amb els conceptes d'ecologia i d'ecosistema
A banda hem intensificat la feina d'hort de manteniment i de plantació.

El passat dijous 5 de febrer el vam destinar a introduir el concepte d'ecosistema i com funcionava aquest dins de l'hort de l'escola. Entès com un conjunt d'éssers vius i elements naturals que conviuen en equilibri, on la biodiversitat és clau per al desenvolupament de la vida, vam intentar entendre perquè el nostre ecosistema dins l'hort havia de ser divers, natural i viu.

Paral·lelament vam iniciar un exercici pràctic que consisteix en submergir parcialment (dins d'un recipient d'aigua) diferents tipus de patata - de supermercat, de viver, i de pagès ecològic- per a veure com operen les capacitats nutritives i germinatives d'aquestes segons el seu origen.

El dijous 12 de febrer, els nens i nenes van observar, que les patates de viver i de pagès ja estaven bastant grillades, les de pagès tenien fins i tot arrels, però les de supermercat encara no havien germinat, només tenien dos incipients grills.

       


Després de fer un repàs de com estaven les patates, hem pogut treballar més a fons conceptes com l'ecologia, l'alimentació sana/tòxica i els productes d'origen natural. 
Hem baixat a l'hort i hem fet una plantada de flors, aromàtiques, espinacs i enciams!!!!

El proper dia 26 de febrer serà l´última sessió amb tercer, però està previst seguir donant espai a l'hort per als nens i nenes d'aquest nivell en períodes de migdia. Podran fer collita cap a la primavera de tot allò que hauran plantat i sembrat a l'hort durant tot l'hivern.

A partir d'aquí s'engegarà un altre cicle de sessions a l'hort, aquest cop per els i les alumnes de quart.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada