diumenge, 1 de febrer de 2015

Les plantes aromàtiques: descoberta i experimentació

Les darreres sessions del mes de gener ens han servit per conèixer el món de les plantes aromàtiques i remeieres.
Per mitjà dels sentits - contingut de medi treballat aquestes darreres setmanes a classe- com l'olfacte, el gust, la vista i el tacte, hem descobert les propietats i beneficis d'aquestes plantes.
                                                                     
              
La primera sessió d'aromàtiques va consistir en una petita teoria per comprendre l'ús medicinal i culinari que tenen aquestes plantes, a més de l'aroma i la seva capacitat per atraure insectes pol·linitzadors i foragitar paràsits. Tot seguit, vam baixar a l'hort de l'escola i varem collir branques i flors de les plantes que reconeixíem.

Romaní, farigola, Maria Lluïsa, espígol, menta..., tot i que estaven hibernant, vam poder agafar forces branquetes, després vam pujar a classe i vam fabricar unes petites bosses d'olor. També vam considerar que havíem de plantar noves aromàtiques a l'hort, així a la primavera ja les podem tenir florides i  ufanoses.


La segona sessió va consistir en  el  transplantament de dues noves aromàtiques, menta i farigola, ubicant-les al perímetre de l'hort.

Els nens i nenes van aprendre que les aromàtiques fan de "barrera natural" contra paràsits perillosos per algunes hortalisses i a la vegada s'esdevenen porta per als insectes pol·linitzadors donades les seves capacitats olfactives.
                                                                       
Finalment, vam realitzar un petit experiment a l'aula, amb l'objectiu d'introduir el concepte d'ecologia, mitjançant la germinació. En tres  recipients amb aigua, i amb tres tipus diferents de patata: una del supermercat, una altra del viver, i una patata de pagès. Haurem d'esperar uns dies a veure què passa...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada