dimarts, 28 d’abril de 2015

La matèria, els minerals, i Sant Jordi!

La cinquena classe de l'hort amb alumnes de quart ens ha servit per treballar els minerals i la matèria.


Per a fer-ho, hem fet una sessió d'aula amb l'Adrià treballant els minerals de l'aigua (mineralització) , els minerals de les hortalisses i els minerals que es troben a sota terra.

Vam repassar continguts com: l'absorció de les sals minerals per part de les arrels de les plantes, o l'aigua mineral del subsòl.
Vam  baixar a l'hort i vam  diluïr un mineral en aigua ( Vermiculita a dins de les regadores ) i vam regar  algunes de les plantes.


El dia de Sant Jordi i amb motiu dels Jocs Florals i de les activitats lúdiques i culturals de l'escola vàrem muntar una parada amb productes relacionats amb l'hort.
Per aquesta paradeta vam comptar amb el suport actiu i valuós de les monitores de cicle mitjà, que durant els migdies van anar confeccionant ,amb l'ajuda d'alguns nens i nenes, els articles que vendríem per Sant Jordi.

A la parada vam poder oferir des de bosses d'olor fins a planter, passant per unes bossetes de llavors amb les seves instruccions pertinents. Les famílies i els nens s'anaven acostant a la parada i molt sovint eren els mateixos nens i nenes que explicaven anècdotes o inquietuds als seus pares. Va tenir força d'èxit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada