diumenge, 12 d’abril de 2015

Primeres sessions amb els alumnes de 4t

El passat 26 de febrer varem començar les sessions d'hort amb els i les alumnes de Quart de l'Escola Catalunya.

La primera classe ens va servir per a fer la presentació del professor i dels alumnes, a la vegada que es van observar els interessos i inquietuds respecte a l'activitat.


Així, el primer dia vam treballar els conceptes bàsics de l'hort com remoure la terra, adobar-la, i al final vam fer una petita pràctica sembrant pastanagues en línia, les quals ja estan brotant!
Aquí el text col·lectiu dels alumnes de 4t d'aquest primer dia:

A l’Hort

El dijous  26 de febrer vam començar a treballar l’hort. Va venir l’Adrià, el professor de  l’hort, es va presentar i nosaltres vam fer una roda de presentació.

Ens va preguntar quines plantes volíem plantar al nostre hort i ens va dir  que plantaríem llavors de pastanagues.

Vam baixar primer els grups 1, 3 i 5 a preparar la terra per sembrar: posar fems, remenar, aplanar i regar. Els altres grups van fer els solcs i van sembrar dos o tres llavors cada 5 o 6 cm. Per acabar ho vam regar.

Va ser molt interessant i vam aprendre moltes coses.
La segona classe va ser passada la setmana de l'Olla barrejada i ja va ser al març, concretament el dia 12. Aquesta classe ens va servir per reforçar els continguts treballats a classe des de la perspectiva de l'hort: atmosfera, cicles de l'aigua, estudi dels estrats de la terra, etc. I per englobar-ho amb un experiment pràctic varem repetir la recreació d'un petit ecosistema dins d'una garrafa d'aigua, on hem pogut evidenciar que les capes terrestres fan viatjar l'aigua per la capil·laritat i que són un sistema prou complexe com per generar vida en un espai petit.

Adjuntem també el text col·lectiu d'aquesta segona classe amb l'experiment:


Experimentem a l’hort

Estrats de l’escorça terrestre superficial, capa freàtica i filtracions d’aigua a la terra.

Amb l’Adrià  vam fer un experiment que consistia en representar l’escorça terrestre en sis capes: Capa fèrtil, argila, sorra, minerals, pedra o roca i la capa freàtica.

Per fer aquest experiment em necessitat: Terra, argila, sorra, minerals, pedra, aigua i dues garrafes.

Començàvem tallant una de les dues garrafes per la meitat, ens quedàvem la part sense morro i a l’altra garrafa li trèiem el tap i tallem un tros de la part superior perquè entri l’aire.

El tros que ens hem quedat de la garrafa que hem tallat per la meitat l’omplim d’aigua i la deixem per després.

L’altra garrafa li fiquem les capes per ordre, comencem per l’ultima capa, la fiquem a sobre de l’altra garrafa, la que te aigua i al final plantem llavors a la capa fèrtil.

L’aigua de la capa freàtica farà un fet anomenat capil·laritat i pujarà a dalt i farà que les llavors creixin i mes endavant podran viure ecosistemes.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada