dimecres, 24 de febrer de 2016

L' hort a Educació Infantil. Quina feinada!!!


Aquest febrer hem traslladat el projecte de l‘hort a Educació Infantil, enguany hem començat a treballar amb els nens i nenes de P5.
Fins ara hem fet tres sessions. A la primera, vam aprofitar per conèixer-nos i per presentar el projecte de l’hort, amb els possibles centres d’interès, alguns insinuats i proposats pels propis infants, sempre acompanyats per les seves tutores i l'Adrià.

Així que es plantejaran aquestes sessions (set en total durant aquest segon trimestre) com un procés d’aprenentatge on es  buscaran solucions i on els centres d’interès principals giraran entorn:
  •  els elements naturals
  •  la germinació 
  •  l’experimentació amb vegetals. 
Pretenem treballar competències comunicatives, metodològiques i personals.
Durant la primera sessió, els nens i nenes de P5 van llançar preguntes i inquietuds respecte a tot allò que ells volien aprendre del món vegetal. 


Posteriorment, vàrem construir una taula de cultiu al pati de davant, i que a partir d’ara serà l’hortet particular d’Infantil.
Per a construir-lo, vàrem comptar amb la col·laboració de tots els nens i nenes de P5 i tots van poder participar en el muntatge i la posterior cobertura amb terra vegetal.


A la segona sessió, després d’un previ sondeig per conèixer les hortalisses que els hi agradaven als nens, vam fer la primera plantada a l’hortet i també vam aprofitar per introduir les llavors i sembrar-ne algunes.  Vàrem plantar enciams, coliflors i maduixes, i vam sembrar blat de moro en testos petits.
La tercera sessió, el passat 16 de febrer, vam continuar amb el treball de les llavors.
Tot recollint una inquietud que els propis nens i nenes havien plantejat – què necessiten les llavors per a viure?- vam iniciar un experiment que va  consistir en posar dins de gots diferents tipus de llavors amb paper de cuina.  

Aquests gots amb el paper i les llavors s'aniran regant suaument durant una setmana, i aleshores es procedirà a posar en diferents recipients les llavors que hagin germinat.
Algunes llavors amb sol, altres sense terra, altres seguiran al got. Així, la descoberta i l’aprenentatge és molt més vivencial. Les llavors que hem posat en gots han sigut:  pèsols, melons, cogombres i bledes.
Seguidament, vam aprofitar aquesta sessió també per acabar de plantar algunes de les varietats que havien demanat els nens i nenes de P5: alls i flors.
Apa!... Quina feinada se'ls ha girat als Pirates de P-5 !!!


1 comentari:

  1. M'encanta aquesta activitat! Sobretot l'experiment de plantar les llavors de diferentes maneres, així tot es mes visual. Nosaltres som fans de germinar llavors de fruites i verduras a casa i també de fer colónies naturals amb flors!! Una abrasada!

    ResponElimina