dilluns, 25 d’abril de 2016

Festa de l'hort a l'escola Catalunya


El passat diumenge, dia 17 d'abril d'enguany, l'escola va obrir de nou les seves portes, aquesta vegada amb l'objectiu de poder rebre les famílies entorn de l'hort. Algunes van venir molt ben predisposades, amb ganes de  conèixer el funcionament de l'hort escolar i van participar activament de la plantada d'hortalisses de primavera.
Amb aquesta jornada tan primaveral vam acomiadar definitivament l'hort d'hivern, hort que ens havia mantingut ben acurat el senyor Antonio, avi de l'escola, durant tot l'any.

Mares i pares, alumnes, germans més grans i d'altres més menuts, fins i tot alguns avis i àvies, s'hi van voler apropar des de les 11h del matí fins a les 13h del migdia. A la vora 95 persones vam compartir l'espai de l'hort de l'escola, de la mà de l'Adrià Giol (tècnic de l'hort) amb la col·laboració i l'acompanyament incondicional de les mares i mestres de la comissió de l'hort.
Algunes famílies van completar i arrodonir la diada, dinant de carmanyola a l'escola, a la fresca i sota un cel ben blau.

Els nens i nenes van arrencar tots els alls tendres (que havien plantat els alumnes de 3r) i van alliberar un dels bancals per a poder dur a terme la plantada.
Després van haver de netejar la terra de males herbes, airejar-la i adobar-la de nou per preparar la plantada que estaven planificant els pares sota la pèrgola.

Amb les mans, adobant també amb rasclets i pales

Carretada d'alls tendres collits pels nens


Mentrestant els pares i mares, asseguts sota la pèrgola, van haver de pensar i elaborar el croquis per als planters d'hortalisses dels que disposàvem:
tomaqueres, carbassons, enciams i cebes.
Van haver de tenir en compte algunes instruccions i orientacions molt precises de l'Adrià ( fulls, llapis i regle en mà), observant en tot moment el quadre d'associació de cultius corresponent.

No va ser  tan senzill com semblava ...
Les famílies van poder collir també enciams i faves, a més a més dels alls tendres.
Aquesta collita va ser molt espontània i bonica.

Enciams molt tendres
Enciams i faves al  punt de ser collits
Alguns pares i mares van tancar l'activitat de l'hort del matí amb la plantada de 3 arbres: una olivera a la vora la pèrgola, un garrofer a la vora de l'hort  i un petit xiprer a l'entrada de l'escola.


Terra ben abonada per l'olivera


Apa!, tot a punt, per fi a plantar...

 Àlbum fotogràfic de la 1a Festa de l' Hort a l'escola Catalunya
(feu clic i  podeu baixar-vos les fotografies que us interessin)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada