dijous, 11 de maig de 2017

ANEM A VISITAR L'HORT DE L'ESCOLA GRAN

Amb els Pirates divertits hem anat a observar l'hort d'educació infantil i hem vist com les faves havien florit. Les seves flors són blanques!


Després hem anat a visitar l'hort dels grans: quantes hortalisses! 
Hem vist la part de la planta que ens mengem.
Hem observat com estan creixent les carxoferes i com són els raves.
Hem reconegut les cols ( com les del “Patufet”!)
Hem vist com van creixent les espigues de blat que van sembrar els de tercer.
La Maria ens ha explicat les diferències entre les cebes i els alls. Les fulles de la ceba són rodones i les dels alls són planes.
Per acabar, hem remogut i adobat mig bancal i l’hem deixat preparat per poder sembrar.
   
                             
HEM COLLIT ELS ÚLTIMS ENCIAMS DEL NOSTRE HORT!

Amb els Pirates del diamant blau hem anat a l'hort d'infantil a collir els últims enciams que quedaven en el bancal i els hem dut a la cuina. Hem vist que hi havia cargols i que teníem algunes fulles mossegades, hem arribat a la conclusió que és un aliment que els hi agrada. 
Els cuiners han estat molt contents i potser demà els pirates menjaran l'enciam per dinar!
                        HEM SEMBRAT NOVES LLAVORS I HEM TRET MALES HERBESAmb un grup, hem remogut la terra del bancal on abans hi havia els enciams, i hi hem afegit compost per aportar més nutrients a la terra.
Un cop la terra estava rica de nutrients, hem fet una línia on hem sembrat llavors de pastanaga ( molt petites!) i després hem regat les llavors i hem afegit terra a sobre.
Mentrestant, l'altre grup, ha tret les males herbes que havien crescut entre les faves i les cebes ( una gran feina per assegurar que puguin créixer millor)També hem sembrat llavors de rave en una jardinera que penjarem a prop dels bancals del nostre hort.
CONSTRUÏM UN HOTEL D'INSECTES

Hem buscat pel pati targetes amb fotografies d'animals (la majoria insectes) i quan les hem trobades, les hem dividit en dos grups:
  • Animals que ens ajuden a l'hort.
  • Animals que no ens ajuden.
  • Abella, sargantana, pardal, marieta, centpeus, papallona.
  • Eruga, pugó, cargol, mosca blanca i escarabat de la patata.Un cop descobert els animals bons per l’hort hem començat a construir un hotel d’insectes amb l’ajuda de tots els pals, pinyes, fulles seques i pedres que vam portar tots els alumnes d’infantil ( moltes gràcies a tots)
Ja amb el segon grup dels Pirates del diamant blau hem vist un cargol i dos cucs a l’hotel; sembla que els hi agradava estar-hi!! ( millor que el cargol sigui a l’hotel i no menjant les nostres hortalisses)
                                                      També hem fotografiat un centpeus!


PREPAREM LA PARADA DE L’HORT PER SANT JORDI

Vam col·laborar per la parada de l'hort de Sant Jordi decorant amb pintura uns pots de vidre de iogurt que entre tots havíem portat 


UNA BREU VALORACIÓ FINAL

Hem valorat molt positivament la feina feta i creiem que ha estat molt profitosa per a tots els nostres infants. Han après moltes coses noves durant aquest temps, però sobretot hem après a valorar i a tenir cura de les plantes com a éssers vius.
Esperem que hàgiu gaudit de la mostra d’activitats que us hem ensenyat a través d’aquest blog, i que hagi estat un bon motiu de conversa per a conèixer què fan els vostres fills a l’hort de l’escola.

En l'última sessió ens hem acomiadat de la Maria, encara que la seguirem veient, segur que ens vindrà a fer una ullada al nostre hort per poder fer-ne el manteniment.
Tutores de P-5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada